YLEISET SOPIMUSEHDOT

1. Yleistä

Anneli & Helena on yritys, joka hallinnoi sivustoa www.anneli-helena.com, jota myöhemmin kutsutaan ”kotisivuksi”. Sanoilla ”me, meidän ja meitä” näissä ehdoissa viitataan yritykseen Anneli & Helena. Seuraavat ehdot koskevat kaikkia tilauksia, jotka asiakas (jota myöhemmin kutsutaan ”sinä”) suorittaa meiltä.

Jos haluat olla yhteydessä meihin, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteessa service@anneli-helena.com.

Käyttämällä kotisivua ja/tai tekemällä tilauksen hyväksyt tässä asiakirjassa (”ehdot”) ilmoitettujen ehtojen noudattamisen. Varmista, että olet lukenut läpi ja ymmärtänyt ehdot ennen kuin teet tilauksesi.

Voidaksesi tilata kotisivuiltamme sinun tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Meille on tärkeää huolehtia yksityisyydensuojastasi. Käsittelemme henkilötietoja aina voimassa olevien lakien mukaisesti ja meillä on tietosuojakäytäntö, joka on päivitetty henkilötietoasetuksen (GDPR) mukaisesti, joka astui voimaan 25. toukokuuta 2018.

Se, että tuotteita pidetään kotisivuilla tiettynä ajankohtana, ei tarkoita eikä ole takuu siitä, että nämä tuotteet ovat aina saatavilla. Pidätämme oikeuden milloin tahansa lopettaa tuotteen myymisen.

Pidätämme oikeuden muuttaa ehtoja tarpeen mukaan ilmoittamatta siitä sinulle etukäteen. Se versio, joka koskee tilaustasi, on saatavilla kotisivuillamme sinä ajankohtana, kun teet tilauksesi.

2. Hinnat

Kotisivulla ilmoitettavat hinnat sisältävät lakisääteisen arvonlisäveron.

Veloitus ja toimitusajat eri toimitustavoille ilmoitetaan selkeästi maksuvaiheessa. Jos emme voi toimittaa tilaustasi kokonaisuudessaan, vaan meidän täytyy jakaa se useisiin toimituksiin, emme veloita sinulta ylimääräisiä kuluja myöhemmistä toimituksista.

3. Maksutavat

Tarjoamme useita eri mahdollisuuksia sinulle asiakkaana tuotteesi maksamiseen esimerkiksi: Paypal, Luotto-/Pankkikortti, Klarna, Trustly. Maksutavat vaihtelevat maittain ja se mitä maksutapoja on saatavilla sinun markkoinoillasi, ilmoitetaan kassalla.

4. Tilaaminen

Voit tehdä tilauksesi verkossa kotisivullamme. Jos sinulla on kysyttävää tilaukseesi liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kun olet tehnyt tilauksesi, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostitse. Jos emme jostakin syystä voi lähettää tilaustasi, ilmoitamme siitä mahdollisimman pian. Jos olemme jo vastaanottaneet maksusi sellaisesta tilauksesta, maksamme takaisin todellisen summan käyttäen samaa maksutapaa kuin jota käytit tehdessäsi tilauksesi, siinä tapauksessa, että se on mahdollista.

5. Sopimuksen perustaminen

Ostosopimus on vahvistettu vasta, kun Anneli & Helena on vahvistanut tilauksesi ja olet vastaanottanut tilausvahvistuksen sähköpostitse. Kehotamme säilyttämään tämän tilausvahvistuksen mahdollista asiakaspalvelumme kanssa tapahtuvaa yhteydenottoa varten. Voit peruuttaa tilauksesi siihen saakka, kunnes Anneli & Helena on vahvistanut sen. Jos tilaus peruutetaan, tulemme maksamaan takaisin mahdolliset maksut, jotka sinä tai maksu- tai luottokorttiyrityksesi on tehnyt tilausta koskien.

6. Toimitus

Anneli & Helena käyttää suurinta huolellisuutta tilausten vastaanottamisesssa ja käsittelyssä ja pyrkii toimittamaan tilauksesi valitsemasi toimitusvaihtoehdon mukaisesti. Sinun tulee antaa oikeat ja täydelliset osoitetiedot tilauksessasi, sillä emme voi taata, että niitä voidaan muuttaa sen jälkeen, kun tilaus on suoritettu loppuun. Asiakas on yksin vastuussa mahdollisista toimitusvirheistä, jotka johtuvat tilauksella olleista puutteellisista tiedoista tai toimitusosoitteen virheellisyydestä. Toimitustapamme kullekin markkinalle löytyvät kassalta ja alempaa kotisivultamme.

Anneli & Helena pyrkii lähettämään tilaukset mahdollisimman nopeasti ja siinä järjestyksessä kuin tilaukset tulevat meille, poikkeuksena ne maat, joissa tarjoamme toimitusvaihtoehdon ”Pikatilaus”. ”Pikatilaus” asetetaan ensisijaiseksi ja se käsitellään ennen muita toimitusvaihtoehtoja. Voimassa olevat toimitusajat sekä vakiotoimituksille että pikatilauksille löydät kassalta valitessasi toimitusvaihtoehdon. Vaikka pyrimme myös toimittamaan ilmoitetun aikarajan puitteissa, voi toimitus kestää odottamattomien tapahtumien vuoksi kauemmin. Kampanja-aikoina ja suurmyyntien aikana emme voi taata normaalia toimitusaikaa. Mikäli tuotteen toimitus myöhästyy ja myöhästymisellä on oleellista merkitystä sinulle ostajana, on sinulla oikeus peruuttaa ostoksesi.

Jos sinulla on kysyttävää koskien toimitusta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

7. Vauriot kuljetuksen aikana

Vaurioista, jotka ovat muodostuneet kuljetuksen aikana, tulee ilmoittaa asiakaspalveluun välittömästi niiden havaitsemisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 2 päivää paketin vastaanottamisen tai noutamisen jälkeen. Ota mieluiten kuva vaurioista ja lähetä se asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun sovittua hyväksytystä kuljetusvauriosta lähetämme korvaavat tuotteet, jos tuotteita on varastossa.

8. Reklamaatio

Lain mukaan sinulla on oikeus reklamoida tuote, joka on viallinen. Jos sinulla on vaate, joka on mennyt rikki, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan, että sinun tulee jättää viesti meille, jossa on tiedot viasta ”kohtuullisen ajan kuluessa” siitä lukien, kun olet havainnut vian. Jos reklamoit kahden kuukauden kuluessa siitä lukien, kun olet havainnut vian, olet reklamoinut kohtuullisessa ajassa. Jos et ole reklamoinut kolmen kuukauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta, on reklamaatio-oikeutesi menetetty.

Näkyvien materiaali- ja tehdasvikojen osalta reklamaation hyväksymiseksi vaaditaan: sauma puuttuu, taskua ei ole ommeltu toistamiseen, vetoketju ei toimi.

Esimerkkejä ”virheistä”, jotka eivät täytä reklamaatio-oikeutta: vaate, joka koostuu kokonaan tai osittain villasta tai polyesteristä, nyppyyntyy. Vaatteen luonnoton kuluminen. Vaatteen painatus haalistuu pesun yhteydessä.

Jos olet epävarma, onko juuri sinun vaatteesi vialla reklamaatio-oikeutta, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Viallisen tuotteen hyväksytyn reklamaation osalta me vastaamme palautuskuluista, kun käytät mukana tulevaa, valmiiksi maksettua palautustarraa. Ystävällisesti täytä mukana tuleva palautuslomake. Jos sinulla ei ole enää tallella palautustarraa, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Hyväksytyn reklamaation yhteydessä hyvitämme sinulle voimassa olevan lainsäädännön ja todellisten suositusten mukaisesti. Kaikkien reklamoitujen tuotteiden tulee olla puhtaita, kun ne lähetetään meille. Sinä asiakkaana vastaat palautettavista tuotteista, ja siitä että ne on paketoitu huolellisesti. Emme ota vastaan paketteja, jotka lähetetään meille postiennakkona.

9. Värit, mitat & paino

Pyrimme niin todenmukaisella tavalla kuin mahdollista näyttämään tuotteidemme ominaisuudet, rakenteen ja värit. Kotisivullamme näkemäsi väri voi toki riippua laitteesi näytöstä, emmekä voi taata, että laitteesi jäljentää värit visuaalisesti oikein.

Anneli & Helena ei vastaa tuotteidemme väreistä ja ulkonäöstä sosiaalisessa mediassa, sillä niitä on voitu muokata.

Mitat ja paino, joka annetaan kotisivullamme, ovat ainoastaan viitteellisiä arvoja, jotka antavat sinulle paremman käsityksen tietyn tuotteen mallista tai istuvuudesta eivätkä ne ole ehdoton takuu vastaanottamasi vaatteen todellisesta painosta. Vaatteen mitat voivat vaihdella riippuen siitä, mitä materiaalia vaatteen valmistuksessa on käytetty. Sama koko eri mallisarjoissa voidaan kokea erisuuruisena sen vuoksi, että suunnittelu, materiaali ja istuvuus vaihtelevat.

10. Meidän vastuumme

Me Anneli & Helena haluamme, että olet 100 % tyytyväinen ostokseesi ja tarjoamme siksi tyytyväinen-asiakas-takuun. Jos et ole tyytyväinen ostokseesi voit, niin kauan kuin ehdot täyttyvät, palauttaa tuotteen tai tuotteet meille ja saada rahasi takaisin.

Force Majeure
Emme ole vastuussa tiettyjen velvollisuuksien täyttämisen laiminlyömisestä ehtojen mukaisesti, jos laiminlyöntimme johtuu olosuhteista, joihin emme voi vaikuttaa ja olosuhteet estävät tai tekevät toimeenpanemisesta kohtuuttoman vaikeaa. Sellaisina olosuhteina pidetään, mutta eivät ole rajoitettuneet, sotaa, saartoa, mellakkaa, tulipaloa, luonnonkatastrofia, ydinvoimalaonnettomuutta ja ilkivaltaa.

Laajin velvollisuutemme sinua kohtaan mahdollisten menestysten tai vaurioiden osalta kotisivulla tehdyn tilauksesi yhteydessä rajoittuu tilauksesi loppusummaan.

11. SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ
Kun suoritat ostoksesi, maksusivulla ja/tai korttisi tiliotteessa näkyy laskutusote, joka sisältää anneli-helena.com ja maakoodin, kuten HK, Irlanti jne.
Kaikki ostot käsittelee vastaava tahomme vastaavassa maassa laskutusotteessa olevan maakoodin mukaisesti, ja niihin sovelletaan paikallista lakia.

(GOVERNING LAW
When completing your purchase, a billing statement including 'anneli-helena.com' and the country code such as 'HK', 'Ireland', etc. would be displayed on the payment page and/or your card statement.
All purchases will be processed by our respective entity in the corresponding country as indicated by the country code in the billing statement and are governed by the Local Law.)