VAIHTO JA PALAUTUS

Palautus- ja vaihtopolitiikka

Sinulla on mahdollisuus palauttaa tai vaihtaa tilauksesi 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta, edellyttäen, että tuote on alkuperäisessä kunnossa. Tuotteen tulee olla täydellisessä kunnossa, eikä sitä ole käytetty tai muokattu mitenkään. Pidätämme oikeuden hylätä palautukset, jotka eivät täytä laatustandardejamme.

Jos et ole 100% tyytyväinen ostokseesi, tarjoamme 14 päivän palautusoikeuden. Huomaa, että toimituskuluja ei palauteta. Laatuongelmiin liittyvät tuotteet, kuten vauriot, viat tai virheelliset toimitukset, palautetaan kokonaisuudessaan, mukaan lukien toimituskulut.

Palautus- ja vaihtoprosessi

Seuraa näitä vaiheita palauttaaksesi tai vaihtaaksesi tuotteen 14 päivän kuluessa:

1. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen service@anneli-helena.com ja ilmoita syy, miksi haluat palauttaa tai vaihtaa tuotteen.

2. Tuotteen tulee olla käyttämätön, pesemätön, muuttumaton ja vahingoittumaton, ja siinä on oltava alkuperäiset etiketit. Emme hyväksy palautuksia tai vaihtoja käytetyistä tai muokatuista tuotteista.

3. Emme käsittele palautuksia tai vaihtoja ilman ennakkotietoa. Ota yhteyttä meihin ja hanki "Palautuspyyntö" ennen tuotteen palauttamista tai vaihtamista.

4. Kun olemme vastaanottaneet palautetun tuotteen, palautus tai vaihto käsitellään mahdollisimman pian. Saat sähköpostivahvistuksen, kun palautus on suoritettu.

5. Ostaja vastaa palautusrahdista ja muista siihen liittyvistä kustannuksista.

6. Palautusosoite: Albert-Schweitzer-Str 1, 55459 Grolsheim, Rheinland-Pfalz, Saksa

Ennen kuin palautat tuotteen, ota yhteyttä meihin osoitteessa service@anneli-helena.com saadaksesi yksityiskohtaiset palautusohjeet. Jos et tee näin, emme ehkä pysty tunnistamaan palautettua pakettiasi, mikä vaikuttaa palautuksen käsittelyyn. Asiakaspalveluedustajamme vastaavat sinulle 24 tunnin kuluessa.

HUOM: Älä lähetä palautustasi paketissa ilmoitettuun osoitteeseen. Se ei ole palautusosoitteemme, ja se vaikuttaa palautusprosessiin.